Klik Klik Sini Jap

Thursday, 24 January 2013

AHMAD ADAM SYUKRI

           Selawat dan syukur ke atas nabi Muhammad S.A.W..saya amat tersentuh hati membaca penderitaan adik ADAM..usianya sebaya dengan anak saya..Muhammad Afiq Rizqi..Sungguh sungguh terharu dengan ketabahan keluarganya terutamanya ibunya yang tidak kenal jemu menanti dengan penuh sabar kesembuhan ADAM..Ya Allah kubermohon semoga adik ADAM sembuh dan dapat bersama keluarganya..


Alhamdulillah banyak perubahan ADAM..

Sedikit mengenai adik ADAM..
AHMAD ADAM SYUKRI LAHIR PD 4/3/12 DAN TELAH MENGALAMI BRAIN DAMAGED (SEVERE HIE) ATAU LEBIH DIKENALI SEBAGAI KEROSAKAN PD SARAF OTAK...

ADAM LAHIR SECARA VACUUM PD 4/3/12 DAN SEWAKTU KELAHIRANNYA ADAM KELUAR DALAM KEADAAN FLAT DAN KEKURANGAN OKSIGEN.SCAN MRI PD 9/3/12 MENUNJUKKAN OTAK ADAM MENGALAMI KEROSAKAN YG AMAT TERUK..ADAM TIDAK PANDAI MENELAN AIRLIUR DAN BERGANTUNG PADA MESIN OKSIGEN UNTUK TERUS HIDUP.ADAM JUGA PERLU BERGANTUNG PD MESIN SUCTION KRN TIDAK PANDAI MENELAN AIR LIUR UNTUK SEDUT AIR LIUR DLM RONGGA HIDUNG DAN MU
LUTNYA. MATA KANAN ADAM MENGALAMI INJURED,BEGITU JG DGN TELINGA SBLH KANAN YG TIDAK DAPAT MENDENGAR KRN KROSAKAN PD BHGIAN DALAM TELINGANYA.
DOKTOR PAKAR OTAK MENGESAHKAN ADAM AKN TERLANTAR SEUMOR HIDUP DAN PELUANG UNTUK BERJALAN DAN HIDUP SPT KANAK2 NORMAL MMG AMAT TIPIS.DOKTOR PAKAR OTAK MENGKLASIFIKASIKAN KEROSAKAN OTAK ADAM SEBAGAI KEMATIAN SARAF OTAK..

Boleh follow kisah adik ADAM di..Facebook AHMAD ADAM Syukri

1 comment: